Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ketçabın bozulduğunu anlamak için aşağıdaki belirtilere dikkat edilmelidir:
- Renk: Ketçabın rengi koyulaşmış veya kararmışsa bozulmuş olabilir 13.
- Koku: Normal ketçap tatlı ve hafif ekşi bir kokuya sahiptir, keskin, kötü ya da fermente bir koku geliyorsa bu, bozulduğunun işaretidir 13.
- Tat: Tadında belirgin bir acılık, ekşilik veya fermente bir tat varsa tüketilmemelidir 13.
- Kıvam: Ketçabın normal kıvamında aşırı sıvılaşma ya da topaklanma varsa bozulmuş olabilir 13.
- Küf: Ketçapın üzerinde küf ya da beyaz renkli bir tabaka varsa kesinlikle tüketilmemelidir 13.
Bu belirtiler varsa, ketçap kesinlikle tüketilmemeli ve atılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: