Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tat ketçabın eski tadının olmamasının birkaç nedeni olabilir:
- Kıvam Değişikliği: Heinz firmasının 1983 yılında plastik şişeleri piyasaya sürmesiyle ketçabın kıvamı koyulaştırılmış ve eski çıkarma yöntemleri (şişeyi sallayarak, çatalı şişenin ağzına vurarak vb.) geçerliliğini yitirmiştir 1.
- İçerik Değişiklikleri: Günümüzde ketçap, domatesin yanı sıra şeker, sirke, nişasta ve tuz gibi katkı maddeleri içermektedir 15. Bu bileşenler, ketçabın orijinal tarifinden farklı bir tat profiline sahip olmasına neden olabilir.
- Pazarlama Stratejileri: Tat ketçap, Heinz gibi global rakiplerin piyasaya girmesiyle eski ve demode algılanmaya başlamış ve bu durumu aşmak için ürün ve ambalaj güncellemelerine gitmiştir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: