Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestanenin güzel olması için şu adımlar izlenebilir:
- Kestane seçimi: Parlak kabuklu, ağır ancak büyük olmayan kestaneler tercih edilmelidir 15.
- Yıkama ve bekletme: Kestaneleri yıkayıp soğuk suda 10 dakika bekletmek, hem güzel açılmasını sağlar hem de kurtlu kestanelerin suyun yüzüne çıkmasına yardımcı olur 15.
- Çizik atma: Kestanelerin her birine boydan boya enine çizikler atmak, ısıyı görünce kolayca açılmalarını sağlar 15.
- Ön haşlama: Kestaneleri haşlamak, pişirme sırasında dış kabuğunun daha gevrek olmasını sağlar 15.
- Fırınlama: Haşlanmış kestaneleri 180 derece fırında 30-35 dakika fırınlamak, lokum kıvamında kestaneler elde etmeyi sağlar 15.
Ayrıca, kestaneleri sıcakken soymak ve sıcak bir bez içinde 5-10 dakika bekletmek de kabukların daha kolay soyulmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: