Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestanenin güzel olması için şu adımları izlemek önerilir:
- Kestane Seçimi: Parlak kabuklu, ağır ancak büyük olmayan kestaneler tercih edilmelidir 13. Çin kestaneleri ve çatlak olanlar alınmamalıdır 13.
- Yıkama ve Bekletme: Kestaneleri yıkayıp soğuk suda 10 dakika bekletmek, hem güzel açılmasını sağlar hem de kurtlu kestanelerin suyun yüzüne çıkmasına yardımcı olur 1.
- Çizik Atma: Kestanelerin her birine boydan boya enine çizikler atmak, ısıyı görünce kolayca açılmalarını sağlar 12.
- Ön Haşlama: Kestaneleri haşlamak, pişirme sırasında dış kabuğunun daha gevrek olmasını sağlar 2. Bunun için soğuk suya koyup kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika haşlamak yeterlidir 2.
- Fırınlama: Haşlanmış kestaneleri 180 derece fırında 30-35 dakika fırınlamak, lokum kıvamında kestaneler elde etmeyi sağlar 1. Ayrıca, fırınlama sırasında kestanelerin üzerine az bir miktar zeytinyağı sürmek çıtırlığı artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: