Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane alırken dikkat edilmesi gerekenler:
- Kabuk kalitesi: Parlak ve canlı kahverengi olmalı, mat veya solgun kabuklar bayat olabilir 12. Kabukta çatlak, kırık veya küf belirtisi olmamalıdır 12.
- Ağırlık ve dolgunluk: Kestanenin ağır ve dolgun hissedilmesi gerekir, hafif olanlar kurumuş veya içi boşalmış olabilir 12.
- Koku: Taze kestane, hafif tatlı ve cevizimsi bir kokuya sahiptir 12. Küflü veya ekşi koku, bozulmaya işaret eder 12.
- Boyut ve şekil: Daha büyük ve düzgün şekilli kestaneler tercih edilmelidir 15. Çok kıvrımlı veya anormal şekilli olanlar alınmamalıdır 3.
- Mevsim: Kestane hasadı genellikle sonbahar aylarında yapılır, mevsimi dışında satılanlar bayat olabilir 12.
Ayrıca, paketli ürünlerde üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat edilmeli, vakumlu ambalaj tercih edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: