Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane ile iki farklı puding tarifi bulunmaktadır:
- Kestaneli Puding Tarifi 13:
- Malzemeler: 1 litre süt, yarım su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı kestane unu, 200 gram haşlanmış kestane, 130 gram bitter çikolata, süslemek için 4 adet kestane şekeri ve 1 su bardağı file fındık 13.
- Hazırlanışı: Süt, kestane ve bitter çikolata hariç diğer malzemelerle karıştırılıp ocağa alınır ve orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır, bitter çikolata eklenip karıştırılır ve kestane eklenerek kaselere paylaştırılır 13. Soğuyunca süslenerek servis yapılır.
- Kestane Şekerli Esmer Puding Tarifi 4:
- Malzemeler: 100 gr İçim tereyağı, 200 gr doğal esmer şeker, 2 yumurta, 100 gr un, 1 çay kaşığı karbonat, 250 g kestane şekeri, 50 gr bitter çikolata, 100 ml İçim Şef krema 4.
- Hazırlanışı: Tereyağı, İçim Şef krema ve şekerle çırpılıp yumurtalar eklenir, un ve karbonat ile karıştırılarak 6 ayrı kaseye paylaştırılır 4. 180°C fırında 20 dakika pişirilip, pudingler kabarınca fırından çıkarılır 4. Yanında hafif çırpılmış İçim Şef krema ile servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: