Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keş peynirinin püf noktaları şunlardır:
- Yoğurt Seçimi: Keş peyniri için yağsız ve süzme yoğurt kullanılmalıdır 13.
- Tuzlama: Peynirin daha uzun süre saklanabilmesi için yoğun miktarda tuz eklenir 13. Genellikle 1 kilogram süzme yoğurt için 1 yemek kaşığı tuz yeterlidir 1.
- Şekil Verme: Peynir, top şeklinde veya kalıplarda hazırlanabilir 13.
- Kurutma: Şekillendirilen peynirler, güneşin altında iyice kuruması için bekletilir 13. Kuruma süresi, peynirin büyüklüğüne ve hava sıcaklığına göre değişir 3.
Bu adımlar, keş peynirinin sert ve kuru olmasını sağlar, bu da onun raf ömrünü uzatır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: