Kereviz yapraklarından yapılan çorba, kereviz yaprağı çorbasıdır. Kereviz yaprağı çorbası için gerekli malzemeler: 1 adet kerevizin yapraklı kısımları; 1 adet orta boy havuç; 1 diş sarımsak; 2 su bardağı et suyu; 3 su bardağı su; tuz. Terbiyesi için: 1 su bardağı yoğurt; 1 adet yumurta sarısı; 1 yemek kaşığı un. Üzeri için: tereyağı; kırmızı toz biber. Hazırlanışı: 1. Kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince doğrayın. 2. Havucu rendeleyin, sarımsağı rendeleyin. 3. Doğranmış kereviz yapraklarını, rendelenmiş havucu ve sarımsağı tencereye koyup üzerine et suyu ve suyu ekleyin, pişirin. 4. Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırın, çorbanın suyundan ekleyip ılıtın ve çorbaya ekleyin. 5. Kaynamaya kadar karıştırın, tuz ekleyin. 6. Kıvamı koyu ise sıcak su ekleyin. 7. Kaselere döküp, üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber serperek servis edin. Ayrıca, kereviz yapraklarıyla kereviz çorbası da yapılabilir.