Kepse pilavının içine konan malzemeler şunlardır: Etli versiyon için: 700 gr kuzu eti, 2 su bardağı yasemin pirinci, 1 adet soğan, 1 adet domates, 1 adet havuç, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 5 adet kakule, 5 adet karanfil, 1 tatlı kaşığı kepse baharatı, 1 tatlı kaşığı kimyon, ½ çubuk tarçın, 1 çay bardağı sıvı yağ, et suyu. Tavuklu versiyon için: 2 adet tavuk but, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 6 diş karanfil, 6 diş kakule, 2 adet defne yaprağı, 1 adet çubuk tarçın, yarım yemek kaşığı domates salçası, 3 su bardağı su. Ayrıca, pilavın sosuna zerdeçal, üzüm sirkesi ve kuru kişniş de eklenebilir.