Buradasın
Kemalpaşa'nın şerbeti nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemalpaşa tatlısı şerbeti hazırlamak için şu adımlar izlenir:
- Malzeme hazırlığı: 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı şeker yayvan bir tencereye alınır 1.
- Kaynatma: Şeker eriyene kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır 14.
- Limon ekleme: Kaynamaya başlayınca 4 damla limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılır 14.
- Tatlıların eklenmesi: Şeker erir erimez Kemalpaşalar içine dökülür 1.
- Pişirme: Ara ara alt üst edilerek dağılmadan karıştırılır ve şerbetini çekene kadar orta ateşte pişirilir 14.
- Soğutma: Şerbet tamamen çektiğinde tencere ocaktan alınıp soğumaya bırakılır 14.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: