Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelle paça çorbası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet kuzu kelle 1
- 300 gr kuzu paça 1
- 100 gr un 1
- 150 gr yoğurt 1
- 1 yumurta sarısı 1
- İsteğe göre sarımsak, limon, sirke 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Kelle ve paçaları güzelce yıkadıktan sonra, ayrı tencerelerde 2 şer litre suda haşlayın 1.
- Haşlanmış kelle ve paçaları suyun içerisinden alıp etleri kemikleriden ayırın 1.
- Haşlama sularını süzüp, bu suları aynı tencerede birleştirip, içine didiklediğimiz etleri atıp pişirmeye devam edin 1.
- Ayrı bir kasede unu 2 su bardağı su ile açıp, tencereye ilave edin 1.
- En son ilave edeceğimiz karışım yumurta sarısı ve yoğurt karışımıdır 1. İsterseniz bu aşamada yoğurtlu yumurtalı karışıma sarımsak, limon ve sirke ekleyip karıştırın 1.
- Kesilmemesi için kaynayan çorbadan 1-2 kaşık ekleyip karıştırıp, tencereye ilave edin 1.
- Arzu ettiğiniz kadar tuz eklemesinden sonra çorbamız içmeye hazır 1.
Not: Kelle paçanın temiz olduğundan emin olun ve güvenilir yerlerden temin edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: