Buradasın
Kelle paça çorbasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelle paça çorbasının püf noktaları şunlardır:
- Kelleyi Temizleme: Kelleyi beyinsiz olarak tercih etmek ve iyice temizlemek önemlidir 13. Gerekirse ocakta tütsüleyerek kılları gidermek gerekir 14.
- Pişirme Süresi: Kelle ve paçayı suda beklettikten sonra düdüklü tencerede yaklaşık 1-1,5 saat pişirmek gerekir 12.
- Haşlama Suyu: Haşlama suyunu bir gece boyunca 2-3 saat aralıklarla suyunu değiştirerek bekletmek, kellenin tamamen arınmasını sağlar 13.
- Terbiye: Yumurta sarısı, sirke ve unu karıştırarak hazırladığınız terbiyeyi, kaynayan çorbaya yavaş yavaş eklemek gerekir 13.
- Tuz: Tuzunu kaynamaya başladıktan sonra ilave etmek, çorbanın lezzetini artırır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: