Ayak paça çorbası yapımı için gerekli malzemeler: 1 adet koyun veya dana paçası; 1 adet soğan; 2-3 diş sarımsak; 1-2 defne yaprağı; 5-6 tane karabiber; 2-3 litre su; Tuz. Hazırlanışı: 1. Paçaları bir gece önceden suya koyarak bekletin. 2. Geniş bir tencereye paçaları alın ve üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 3. Su kaynadıktan sonra paçaları süzün. 4. Paçaları tekrar tencereye alın, üzerine taze su ekleyin, soğanı bütün olarak, sarımsakları kabuklarıyla birlikte, defne yaprağını ve karabiberleri ekleyin. 5. Tüm malzemeleri kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 4-6 saat boyunca kısık ateşte pişirin. 6. Paçaların yumuşak ve jelatinli bir kıvam alması gerekiyor. 7. Çorbanız servise hazır, servis yaparken üzerine sirke, pul biber, nane ve limon ekleyebilirsiniz.