Buradasın
Kelepçesiz kek kalıbında kek nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelepçesiz kek kalıbında kek pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Kalıbı Yağlayın: Kek kalıbının içini tereyağı veya margarin ile yağlayın, dilerseniz unlayabilirsiniz 13.
- Hamuru Hazırlayın: Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın, ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin 1. Daha sonra elediğiniz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek malzemeler karışıncaya kadar çırpın 1.
- Keki Kalıba Dökün: Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve kalıbın her yerine yayılmasını sağlayın 2.
- Fırında Pişirin: Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin 2. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz 2.
- İlk Sıcaklığı Çıktıktan Sonra Servis Edin: Kek piştikten sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin, ardından kalıptan çıkarıp uygun bir servis tabağına alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: