Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekstra hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet yumurta 15;
- 1 çay bardağı şeker 15;
- 1,5 çay bardağı süt 15;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 15;
- 2,5-3 çay bardağı un 15;
- yarım paket kabartma tozu 15;
- yarım paket vanilya 15.
Yapılışı:
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır 1.
- Süt ve sıvı yağ eklenip biraz daha çırpılır 1.
- Kuru malzemeler elekten geçirilerek karışıma eklenir ve biraz daha çırpılır 1.
- Yağlanmış kalıba karışım eşit şekilde dağıtılır 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testi yapılarak pişirilir 15.
Alternatif olarak, zühre ana karadut özü ile yapılan kekstra hamuru için malzemeler:
- 1 yumurta 4;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 4;
- yarım çay bardağı yoğurt 4;
- 6 yemek kaşığı elma suyu 4;
- tam buğday unu (kontrollü eklenmeli, 1,5 su bardağı) 4;
- 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu 4.
Yapılışı:
- Kek yapımına başlamadan önce sos hazırlanır ve soğumaya bırakılır 4.
- Tüm malzemeler çırpılır, kıvam aldığında yağlanan kalıplara alınarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir 4.
- Kürdan yardımı ile pişme süresi kontrol edilebilir, yaklaşık 15 dakika yeterli olacaktır 4.
Kekstra hamurunun nasıl yapıldığına dair detaylı tariflere aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: