Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kek hamuruna konulacak yağ miktarı, kullanılan tarife ve kekin türüne göre değişiklik gösterebilir.
Genel olarak, bir kek için gerekli yağ miktarı şu şekildedir:
- 3 su bardağı un kullanılan bir kek için 1 su bardağı sıvı yağ eklenebilir 3.
- 2,5 su bardağı un kullanılan bir kek için 1/2 su bardağı sıvı yağ eklenebilir 4.
Yağ miktarı, kekin yumuşak veya kuru olmasını da etkileyebilir; yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olurken, yağ dokusu kazanmış bir kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır 1.
En doğru miktarı belirlemek için kullanılan tarifin takip edilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: