Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekin yumuşak olması için şu püf noktalarına dikkat etmek gerekir:
- Malzemeleri oda sıcaklığında kullanmak: Yumurta, tereyağı ve süt gibi malzemelerin oda sıcaklığına gelmesi, kekin kabarmasına ve yumuşak olmasına yardımcı olur 14.
- Kuru harcı doğru ölçmek: Un ve kakao gibi kuru malzemeleri ölçülü ve eleyerek eklemek, kekin sertleşmesini önler 23.
- Tereyağı ve sıvı yağı birlikte kullanmak: Tereyağına sıvı yağ eklemek, kekin daha yumuşak olmasını sağlar 1.
- Bir yemek kaşığı su eklemek: Kek hamuruna karıştırırken bir yemek kaşığı su ilave etmek, sünger kıvamında bir kek elde etmeyi sağlar 1.
- Fazla pişirmemek: Kek tarifine uygun sürede pişirmek ve fazla fırında tutmamak, kekin kurumasını engeller 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: