Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekin pişme süresi, kullanılan malzemelere, fırının özelliklerine ve kekin boyutuna bağlı olarak değişebilir 34. Genel olarak, 40-45 dakika arasında pişer 1.
Pişme süresini hesaplamak için aşağıdaki adımları izlemek gerekir:
- Fırını önceden ısıtın: Keki soğuk fırına koymak kötü bir sonuç doğurabilir, bu yüzden fırını keki hazırlamaya başlamadan önce ısıtmak gerekir 12.
- Fırın sıcaklığını ayarlayın: Kekler genellikle 175-180 derece arasında pişirilir 12.
- Fırının kapağını ilk 30 dakika açmayın: Aksi takdirde kek kabarmaz 12.
- Pişip pişmediğini kontrol edin: Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan veya bıçak yardımıyla ortasına batırın, eğer temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: