Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekin ıslak olması için şu adımları izlemek gerekir:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması: Özellikle yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olması önemlidir 12.
- Şeker ve yumurtayı iyi çırpmak: Bu, kekin tam kıvamında olmasını sağlar 12.
- Sıvı kıvamı: Kekin harcı, diğer keklere göre daha sıvı ve akışkan bir kıvamda olmalıdır 2.
- Pişirme kabı: Orta boy bir pişirme kabı kullanmak, kekin ne çok ince ne de çok kalın olmasını sağlar 12.
- Fırın ayarı: Fırını önceden ısıtmak ve keki sıcak sosla buluşturmak için ikisinin de sıcak olmasına özen göstermek gerekir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: