Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde kefir yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Yıkadığınız kavanozun içini temiz bir bez ya da peçete ile kurulayın 1.
- Kefir tanelerini kavanozun içine koyun 1.
- Üzerine sütü de boşaltın, kavanozun ağzını temiz bir bez ya da peçete ile kapatın ve kavanozu temiz bir örtü ile sarın 1.
- 24-48 saat civarında bekletin 1.
- Sonrasında pütürlü bir hal almış olan kefiri, ince delikli bir süzgeç yardımıyla süzün 1.
- Süzgecin üzerinde kalan kefir tanelerini de yıkayın, süt ya da su dolu bir cam kavanoza koyup ağzı kapalı bir şekilde saklayın 1.
Kefiri oda sıcaklığında saklayacaksanız 1-2 gün, buzdolabında saklayacaksanız 1 hafta rahatlıkla tüketebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: