Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde kefir yapmak için gerekli malzemeler:
- plastik süzgeç 12;
- tahta veya bambu kaşık 13;
- cam kavanoz 12;
- günlük, inek, keçi veya bitkisel süt 12;
- kefir mayası 12.
Yapılışı:
- Sütün hazırlanması: Sütün oda sıcaklığına gelmesini bekleyin 12. Pastörize veya günlük süt kullanın 12.
- Mayanın eklenmesi: Kefir tanelerini sütle karıştırın 125.
- Mayalama: Kavanozun ağzını tülbentle örtüp lastik ile sabitleyin veya gevşek bir kapakla kapatın 25. 20-25°C arasında, doğrudan güneş almayan bir yerde 24 saat bekletin 25.
- Süzme: Mayalanma tamamlandıktan sonra kefiri plastik süzgeçle süzün 125.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: