Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kefir, çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Sade tüketim: Kefir, aç veya tok karnına, yemeklerden önce, sonra veya yatmadan önce içilebilir 135.
- Meyveli tüketim: Kefir, içine meyve püresi eklenerek veya meyve ile birlikte blenderdan geçirilerek tüketilebilir 4.
- Yemeklere ekleme: Çorba gibi yemek çeşitlerine eklenebilir 1.
- Alternatif kullanım: Krema ve diğer süt ürünlerinin kullanıldığı tüm tariflerde kefir alternatif olarak tercih edilebilir 1.
Günlük tüketim miktarı, yetişkinler için bir su bardağı (250 ml) olarak ayarlanmalıdır 45. Çocuklar için ise yarım su bardağı yeterlidir 5. Arka arkaya tüketimden kaçınılmalı, en az 2 saat arayla içilmelidir 4.
Laktoz hassasiyeti olan bireylerin dikkatli olması gerekir; kefir, en az laktoz içeren süt ürünlerinden biri olsa da laktoz hassasiyeti olan kişilerde gaz problemi yaratabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: