Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En sağlıklı kefir mayası, bireyin damak zevkine ve sağlık ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. İki ana kefir mayası türü vardır: süt kefiri mayası ve su kefiri mayası:
- Süt Kefiri Mayası: İnek, keçi veya koyun sütü ile yapılır ve yoğun probiyotik içeriği ile bilinir 1. Kemik sağlığını destekleyen yüksek kalsiyum ve bağışıklık sistemine fayda sağlayan vitaminler içerir 14.
- Su Kefiri Mayası: Şekerli su veya meyve suyu ile fermente edilir ve daha hafif bir tat sunar 1. Laktoz içermediği için süt ürünlerine hassasiyeti olanlar için uygundur 2. Bağırsak sağlığını destekleyen ve toksinlerin atılmasına yardımcı olan probiyotikler içerir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: