Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısı ve erik hoşafı yapımı için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Erikleri, kayısıları ve üzümleri güzelce yıkayın, üzerinde yaprakları varsa temizleyin 1.
- Meyveleri yıkadıktan sonra kompostoyu yapacağınız tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin 1.
- Bu karışım yarım saat (30 dakika) boyunca pişmelidir 1.
- Pişmeye yakın tenceredeki hoşafın içerisine şekerimizi ilave edin 1.
- Kompostoyu bir taşım karıştırdıktan sonra 3-4 dakika daha pişmelidir 1.
- Tenceredeki komposto belirli bir kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın 1.
- Soğuk servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: