• Buradasın

    Kayısı ve erik hoşafı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kayısı ve erik hoşafı yapımı için gerekli malzemeler:
    • 1 kase erik 1;
    • 1 kase kayısı 1;
    • 1 kase üzüm 1;
    • Su 1;
    • 1 kase şeker 1.
    Hazırlanışı:
    1. Erikleri, kayısıları ve üzümleri güzelce yıkayın, üzerinde yaprakları varsa temizleyin 1.
    2. Meyveleri yıkadıktan sonra kompostoyu yapacağınız tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin 1.
    3. Bu karışım yarım saat (30 dakika) boyunca pişmelidir 1.
    4. Pişmeye yakın tenceredeki hoşafın içerisine şekerimizi ilave edin 1.
    5. Kompostoyu bir taşım karıştırdıktan sonra 3-4 dakika daha pişmelidir 1.
    6. Tenceredeki komposto belirli bir kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın 1.
    7. Soğuk servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuru kayısı kompostosu nasıl yapılır?

    Kuru kayısı kompostosu yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram kuru kayısı; 2 adet yıldız anason; 3 adet kakule; 1 adet çubuk tarçın; 1 litre su; 2 yemek kaşığı bal; Kuru gül yaprakları. Yapılışı: 1. Kayısıları yıkayıp dörde bölün. 2. Bir tencereye kayısıları, yıldız anason, kakule, çubuk tarçın ve suyu ekleyin. 3. Kısık ateşte 20 dakika pişirip baharatları alın. 4. Balı ekleyip karıştırın. 5. Komposto soğuduktan sonra servis edeceğiniz bardaklara alın ve gül yaprakları ile süsleyerek servis edin. Alternatif bir tarif için ye-mek.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Kayısı kompostosu yaparken şeker konur mu?

    Evet, kayısı kompostosu yaparken şeker konur. Tariflere göre, genellikle 2 su bardağı şeker kullanılması önerilir.

    Kayısı hoşafı nasıl yapılır?

    Kayısı hoşafı yapmak için gerekli malzemeler: 250 gr kuru kayısı; yarım çay bardağı kabuksuz badem içi; 1 su bardağı toz şeker; 4 su bardağı su. Yapılışı: 1. Kuru kayısıları yıkayıp bir tencereye alın. 2. Üzerine suyu ekleyin ve şişmeleri için birkaç saat bekletin. 3. Şeker ve bademleri ilave edin. 4. Kayısılar yumuşayana kadar pişirin. 5. Soğuk servis yapın. Alternatif bir tarif: 1. Kayısıları sıcak suda yıkayıp küp küp doğrayın. 2. Doğradığınız kayısıyı önceden kaynattığınız sıcak suyun içine koyun ve ocağa alın. 3. Sonrasında şekeri, tarçını, zencefili ilave edin ve kaynamaya bırakın. 4. Yaklaşık 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğumasını bekleyin. 5. Soğuduktan sonra servis edin.

    Kuru erik ve kuru üzümle hangi hoşaf yapılır?

    Kuru erik ve kuru üzümle aşağıdaki hoşaflar yapılabilir: 1. Kuru Kayısı, Kuru Erik ve Üzüm Hoşafı: Hüdai kayısı kabuğu alınır, yıkanır ve tencerede az suyla haşlanır. Üzerine yeniden su ilave edilir, yeterince şeker konulur ve üzüm tanesi, erik kurusu eklenir, kaynatılır ve soğutularak içilir. 2. Kuru Erik Hoşafı: Kurutulmuş erikler yıkanır, bir tencerede haşlanır. Gece dışarıda soğutulup yenildiği gibi, suyu şerbet olarak da içilebilir. 3. Kuru Üzüm Hoşafı: Kuru üzümler bir kaba alınır ve üstlerini geçecek kadar soğuk su ilave edilir. 5 bardak su eklenerek kaynamaya bırakılır, kaynadıktan sonra toz şeker eklenir ve 5 dakika daha pişirilip soğumaya bırakılır, soğuk olarak servis edilir.

    Kayısı suyu ile hoşaf olur mu?

    Evet, kayısı suyu ile hoşaf yapılabilir. Kayısı hoşafı tarifi için kuru kayısılar su ile kaynatılarak şeker ve isteğe bağlı baharatlarla tatlandırılır.

    Kayısı Hoşafına hangi baharatlar konur?

    Kayısı hoşafına isteğe bağlı olarak çubuk tarçın ve karanfil gibi baharatlar eklenebilir.

    Hangi meyveler hoşaf yapılır?

    Hoşaf yapımında kullanılan meyveler çeşitlilik gösterir ve yerel geleneklere bağlı olarak farklılık arz edebilir. Yaygın olarak tercih edilen meyveler şunlardır: kuru üzüm; kuru kayısı; kuru incir; kuru armut ve elma; kuru şeftali; kuru nar ve vişne. Ayrıca, hoşaf taze meyvelerle de yapılabilir.