Buradasın
Kuru erik ve kuru üzümle hangi hoşaf yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru erik ve kuru üzümle yapılan bazı hoşaf tarifleri:
- Kuru Üzüm ve Kuru Erik Hoşafı 1. Malzemeler: 3 su bardağı kuru üzüm, 2 su bardağı kuru erik, yarım su bardağı şeker, 1,5 litre su, isteğe bağlı olarak 5 adet karanfil, 5-6 yaprak kuru nar çiçeği ve gül kurusu 1.
- Kuru Erik Hoşafı 2. Malzemeler: 1 su bardağı kuru erik, 1 su bardağı şeker, 1 litre su, 2 adet çubuk tarçın, 3-4 adet karanfil (isteğe bağlı) 2.
- Kuru Kayısılı Erikli Hoşaf 5. Malzemeler: 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı, 1 su bardağı doğranmış anjelik erik, 20 adet üzüm tanesi, 1 adet tarçın çubuğu, 1 limon (dilimlenmiş), 1 su bardağı portakal suyu, 5 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı toz şeker 5.
Kuru meyveler hoşaf yapmadan önce ılık suda 1 saat kadar ıslatılırsa daha çabuk pişer 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: