Buradasın
Kuru erik ve kuru üzümle hangi hoşaf yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru erik ve kuru üzümle aşağıdaki hoşaflar yapılabilir:
- Kuru Kayısı, Kuru Erik ve Üzüm Hoşafı: Hüdai kayısı kabuğu alınır, yıkanır ve tencerede az suyla haşlanır. Üzerine yeniden su ilave edilir, yeterince şeker konulur ve üzüm tanesi, erik kurusu eklenir, kaynatılır ve soğutularak içilir 1.
- Kuru Erik Hoşafı: Kurutulmuş erikler yıkanır, bir tencerede haşlanır. Gece dışarıda soğutulup yenildiği gibi, suyu şerbet olarak da içilebilir 1.
- Kuru Üzüm Hoşafı: Kuru üzümler bir kaba alınır ve üstlerini geçecek kadar soğuk su ilave edilir. 5 bardak su eklenerek kaynamaya bırakılır, kaynadıktan sonra toz şeker eklenir ve 5 dakika daha pişirilip soğumaya bırakılır, soğuk olarak servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: