Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısı hoşafı yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gr kuru kayısı 1;
- yarım çay bardağı kabuksuz badem içi 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 4 su bardağı su 1.
Yapılışı:
- Kuru kayısıları yıkayıp bir tencereye alın 1.
- Üzerine suyu ekleyin ve şişmeleri için birkaç saat bekletin 1.
- Şeker ve bademleri ilave edin 1.
- Kayısılar yumuşayana kadar pişirin 1.
- Soğuk servis yapın 1.
Alternatif bir tarif:
- Kayısıları sıcak suda yıkayıp küp küp doğrayın 2.
- Doğradığınız kayısıyı önceden kaynattığınız sıcak suyun içine koyun ve ocağa alın 2.
- Sonrasında şekeri, tarçını, zencefili ilave edin ve kaynamaya bırakın 2.
- Yaklaşık 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğumasını bekleyin 2.
- Soğuduktan sonra servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: