Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erik ve kayısıyla yapılan hoşafın tarifi şu şekildedir:
- Malzemeler 3. 500 gram taze erik, 500 gram taze kayısı, 1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı), 2 litre su, yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı), birkaç dal taze nane (süsleme için) 3.
- Hazırlık aşaması 3.
- Erik ve kayısının iyice yıkanması gerekir 3.
- Meyvelerin kabuklarını isteğe bağlı olarak soyabilir veya kabuklarıyla birlikte kullanabilirsiniz 3.
- Yıkanan meyveleri bir tencereye alın 3.
- Üzerine 2 litre suyu ekleyin 3.
- Tencereyi ocak üzerine alın ve kaynamaya bırakın 3.
- Su kaynadıktan sonra, toz şekeri ekleyin ve karıştırın 3.
- Meyveler yumuşayana kadar kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin 3.
- İsteğe bağlı olarak, pişirme aşamasında yarım çay kaşığı tarçın ekleyerek hoşafa farklı bir aroma katabilirsiniz 3.
- Servis 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: