Barbun balığı, ızgara ve tavada pişirilmeye en uygun balıklardan biridir. Barbunun tadını en iyi şekilde almak için tava tercih edilebilir. Izgara barbun tarifi: 1 kilogram barbun balığı; 4 adet defne yaprağı; 4 karabiber (tane şeklinde); 1 su bardağı zeytinyağı; Tuz. Yapılışı: 1. Barbun balığını temizledikten sonra bir kabın içerisine defne yaprağı, zeytinyağı ve karabiber koyun ve balığı 30 dakika bekletin. 2. Izgarayı fırça yardımı ile yağlayın. 3. Balığı ızgarada, her iki yüzü de kızarıncaya kadar, 10-12 dakika pişirin. Barbun balığı fırında da pişirilebilir. Balık, protein yönünden zengin olduğu için yağda kızartılınca proteinini kaybeder ve besin değeri düşer.