Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tranç kavurması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 300 gr dana tranç kuşbaşı 2
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 1 adet soğan 2
- 3 adet domates 2
- 3 adet sivri biber 2
- 3 adet patlıcan 2
- 3 iri diş sarımsak 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- 1 çay kaşığı pul biber 2
- 1 çay kaşığı kimyon 2
- 1 çay kaşığı kekik 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 su bardağı kaynar su 2
Yapılışı:
- Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ısıtın 2.
- Üzerine eti ilave edip normal ısıda rengi dönünceye kadar kavurun 2.
- Ardından sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber ekleyip düşük ısıda kavurun 2.
- Üzerine sıra ile patlıcan, domates yayarak baharatları, tuzu ve suyu ekleyin 2.
- Ocak ısısını yükseltin 2. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatıp ısıyı en düşük seviyeye getirin ve 5 dakika kaynatın 2.
- Patlıcanlar pörsüyünce, tenceredeki malzemeleri güvece aktarın 2.
- Güveç kaynamaya başladıktan sonra üzerini kapatıp ısıyı en düşük seviyeye getirin 2.
- 60 dakika sonunda yemeğiniz servise hazır 2.
Ayrıca, armutlu dana tranç kavurması tarifi de mevcuttur 1. Bu tarifte, kavurma işlemine ek olarak sebze ve meyveler de eklenir:
Malzemeler:
- 500 g dana tranç 1
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 tatlı kaşığı yenibahar 1
- 2 su bardağı sebze suyu 1
- 1 yemek kaşığı sirke 1
- 1 limon 1
- 3 havuç 1
- 3 orta boy armut 1
- 2 yemek kaşığı sultaniye kuru üzüm 1
- 2 yemek kaşığı krema 1
- 4-5 dal kıyılmış maydanoz 1
Yapılışı:
- Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp eti 5 dakika mühürleyin
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: