Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Samsu Böreği'nin malzemeleri:
- yarım kilo yufka 1;
- 4-5 adet orta boy patates 1;
- bir orta boy soğan 1;
- bir yemek kaşığı tereyağı 1;
- tuz, karabiber, pul biber 1;
- sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Patatesler haşlanıp ezilir 1.
- Tereyağı ve rendelenmiş soğan küçük bir tencerede pembeleşene kadar kavrulur 1.
- Çatalla ezilmiş patatesler, tuz, karabiber ve pul biber eklenerek kavrulur 1.
- Yufkalar üst üste konulup rulo yapılır ve enlemesine 8-10 cm genişliğinde kesilir 1.
- Uzun şeritler halinde kesilmiş yufkaların içine patates harcı konarak üçgen şeklinde sarılır ve ocakta kızartılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: