Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kastamonu'da kahvaltı için aşağıdaki lezzetler önerilir:
- İnebolu Simidi: Kastamonu'nun meşhur simidi, susamsız ve elma pekmezi şurubuna batırılarak hazırlanır 12.
- Etli Ekmek: İnce hamur üzerine kıymalı harç sürülerek taş fırında pişirilir 23.
- Banduma: Kuru yufkaların hindi suyuna batırılması ve üzerine hindi eti ve ceviz eklenmesiyle yapılan bir hamur işi 13.
- Ekşili Pilav: Siyez bulguru, ebegümeci ve yoğurt eklenerek hazırlanan bir pilav 13.
- Mıklama: Soğanla kavrulan kıymanın üzerine yumurta kırılmasıyla yapılan bir yemek 1.
Ayrıca, Münire Sultan Sofrası ve Eflanili Konağı gibi mekanlarda yöresel kahvaltı seçenekleri de bulunmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: