Buradasın
Kaşarlı sucuklu güveç nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşarlı sucuklu güveç yapımı için gerekli malzemeler:
- 250 gr sucuk 1;
- 1 çorba kaşığı karışık salça 1;
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 adet domates 1;
- 1 adet yeşil köy biberi 1;
- 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Bir tavaya zeytinyağını koyun, soğanları ince ince doğrayın ve kavurmaya başlayın 1.
- Üzerine salçayı ekleyerek bir süre pişirin 1.
- Doğradığınız yeşil biberi, rendelediğiniz domatesi ve yarım ay şeklinde doğradığınız sucukları ekleyerek bir süre daha pişirin 1.
- Baharatları ekleyerek güveç kabına alın 1.
- Üzerine rendelenmiş kaşarı serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: