Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşar peynirinin en iyisinin nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler:
- Görünüm: Homojen bir renge ve kıvama sahip olmalıdır 135. Taze kaşar beyazımsı renkte olup üzerinde leke bulunmaz 23.
- Yapı: Elastik bir yapıya sahip olmalı, çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır 14.
- Koku: Hafif, hoş bir kokuya sahip olmalıdır 4. Aşırı keskin veya ekşi bir koku kaliteyi etkileyebilir 4.
- Tat: Lezzetli, hafif tuzlu ve kendine özgü bir aromaya sahip olmalıdır 14. Damakta uzun süren bir tat bırakmalıdır 4.
- Ambalaj: Hijyenik ve sağlıklı bir şekilde paketlenmiş olmalıdır 45. Ambalajda üretici bilgileri ve saklama koşulları yer almalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: