Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars Gravyerinin özellikleri şunlardır:
- Lezzet ve Dokusu: Yumuşak, taze, hafif tuzlu ve ipeksi bir dokuya sahiptir 1. Kendine has aroması ve tadı vardır 2.
- Üretim Yöntemi: Taze inek sütünden yapılır ve uzun süreli olgunlaştırma süreciyle lezzeti gelişir 13.
- İçerik: Katkı maddesi içermez, bu nedenle besin değerleri diğer peynirlerden daha yüksektir 25.
- Bölgesel Özellikler: Yüksek rakımlı yaylalarda beslenen hayvanların sütü kullanılarak üretilir ve bu da peynire özgün bir tat ve koku kazandırır 13.
- Kullanım Alanları: Hem çiğ hem de pişirilerek tüketilebilir, tost, sandviç, çorba, pizza ve salatalarda kullanılır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: