Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars gravyerinin bazı özellikleri:
- Üretim: Sağ inek ve keçi sütü karışımıyla yapılır ve üretimi yaklaşık 3 ay sürer 14.
- Görünüm: İç kısmı yarı sert ve delikli, dış kısmı ise daha sert bir yapıya sahiptir 12. Genellikle yuvarlak yapılır, ancak farklı şekillerde de olabilir 1.
- Renk: Rengi koyu sarı olmalıdır 12.
- Doku: Pürüzsüz ve sert bir dokusu vardır 3.
- Tat: Keskin bir tadı ve hafif cevizimsi bir lezzeti vardır 13.
- Besin değeri: Kalsiyum, A vitamini ve protein açısından zengindir 13.
- Kullanım: Tost, kahvaltı ve hamur işlerinde kullanılabilir; ayrıca fondü ve makarna soslarında tercih edilir 13.
- Saklama: Serin yerlerde muhafaza edilmelidir 1.
- Faydaları: Kemikleri güçlendirir, diş yapısını güçlendirir ve enerji sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: