Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars eski kaşar ile Kars taze kaşar arasındaki bazı farklar şunlardır:
- Olgunlaşma süresi 24. Eski kaşar aylarca dinlendirilirken, taze kaşar üretimden kısa süre sonra tüketilir 24.
- Lezzet profili 5. Eski kaşarın tadı daha keskin ve tuzlu olup, damakta bıraktığı izlenim daha belirgindir 5.
- Doku 5. Taze kaşar yumuşak ve elastikken, eski kaşar daha sert ve ufalanabilen bir yapıya sahiptir 5.
- Renk ve görünüm 5. Eski kaşarın rengi sarıya çalar ve kabuklu bir dış görünüm sunar 5. Taze kaşar ise daha açık renklidir 5.
- Besin değeri 5. Eski kaşar, protein, kalsiyum ve fosfor açısından daha zengindir 5.
Ayrıca, eski kaşar peyniri daha yoğun aromalı, sert ve kuru bir yapıya sahipken, taze kaşar daha yumuşak ve sütlü bir tada sahiptir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: