Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki Kars kaşarını anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Renk: Kars kaşarı, koyu sarı renktedir 3. Peynirin rengi, yaylanın otlarının rengine göre değişebilir 3.
- Doku: Peynirin dokusu, pürüzsüz ve gözenekli olmalıdır 3.
- Tadı: Kars kaşarı, keskin bir tada sahiptir 3. Mayhoş ve tuzlu bir lezzeti olmalıdır 3.
- Koku: Peynirin kokusu, doğal ve keskin olmalıdır 3.
- Delikler: Kars kaşarının üzerinde, eşit büyüklükte delikler bulunur 3.
Ayrıca, peynirin kesildiğinde ufalanmaması, çok sert veya çok yumuşak olmaması da hakiki Kars kaşarı olduğunu gösterir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: