Buradasın
Karniyarikta kıymalı harç nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnıyarık için kıymalı harç şu şekilde hazırlanır:
- Soğanların Kavrulması: Tereyağında ince doğranmış iki adet soğan 4-5 dakika kavrulur 1.
- Kıymanın Eklenmesi: 250 gram dana kıyma eklenip 4-5 dakika daha kavrulur 1.
- Diğer Malzemelerin Eklenmesi: İki adet kabukları soyulmuş ve doğranmış domates veya bir yemek kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber eklenir 1.
- Suyun İlave Edilmesi: 400 mililitre sıcak su ilave edilir 1.
- Pişirme: Karışım 15 dakika kısık ateşte pişirilir 1.
- Son Dokunuş: Ocaktan almadan önce bir demet ince doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır 1.
Alternatif olarak, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında ince ince doğranmış bir adet soğan kavrulur, üzerine ince doğranmış bir yeşil biber ve birkaç sarımsak ilave edilir 2. Biraz daha kavurduktan sonra domates ve baharatlar eklenerek biraz daha pişirilir 2. Son olarak bir çay bardağı sıcak su ilave edilip dört dakika daha kavrulduktan sonra ocak kapatılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: