Buradasın
Karnabaharın yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabaharın yumuşak olması için şu yöntemler önerilir:
- Çiçeklerine Ayırma: Karnabaharı ortadan ikiye bölüp çiçeklerine ayırmak, haşlama süresini kısaltır ve daha yumuşak olmasını sağlar 12.
- Limon ve Sirke: Haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke ve limon dilimleri eklemek, kokuyu azaltır ve sebzenin daha yumuşak kalmasına yardımcı olur 12.
- Süt Ekleme: Haşlama suyuna az miktarda süt koymak, karnabaharın beyaz kalmasını ve kokusuz pişmesini sağlar 13.
- Şoklama: Haşlama işleminden sonra karnabaharları soğuk suyun içine alıp 1-2 dakika bekletmek, lezzetini korur ve özellikle kızartma veya fırınlama öncesi şeklini bozmaz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: