Buradasın
Karnabaharın yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabaharın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Çiçeklerine ayırma: Karnabahar bütün olarak kullanılacaksa, alt kısmındaki sert yapraklı yeşil kısımlar çıkarılmalıdır 12.
- Yıkama: Karnabaharlar iyice yıkanmalıdır 15.
- Limon ve sirke ekleme: Haşlama suyuna limon dilimleri veya bir yemek kaşığı sirke eklemek, kokuyu azaltır ve karnabaharın daha az yumuşamasını sağlar 123.
- Süt ekleme: Karnabahar limonlu suda bekletildiyse, haşlama suyuna az miktarda süt koymak, karnabaharın beyaz kalmasını ve kokusuz bir şekilde pişmesini sağlar 12.
- Şoklama: Haşlama işleminden sonra karnabaharları soğuk suyun içerisinde şoklamak, hem tadını korur hem de özellikle kızartma veya fırınlama yapılacaksa şeklinin bozulmasını engeller 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: