• Buradasın

    Karnabahar turşusu kaç günde olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A glass jar filled with pickled cauliflower and spices sits on a wooden shelf in a dim, cool pantry, with sunlight faintly filtering through a small window.
    Karnabahar turşusunun hazır olma süresi, 10 derece sıcaklıkta 3-5 ay, 15-20 derece sıcaklıkta 2-6 hafta, 20 derecenin üstünde ise 1-2 gün arasında değişmektedir 3.
    Turşunun tam olarak hazır olup olmadığını anlamak için, uygun ekşilikte olması gözlemlenmelidir 3.
    Karnabahar turşusunu güneş almayan bir yerde 15 gün açmadan bekletmek gerektiği, açtıktan sonra ise ağırlaşmaması için serin bir yerde saklamak gerektiği belirtilmektedir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karnabaharın en güzel turşusu nasıl yapılır?

    Karnabaharın en güzel turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 büyük boy karnabahar; 1 bardak üzüm sirkesi (200 ml); 2 yemek kaşığı tepeli olmayan tuz (turşuluk tuz, kaya tuzu); 1 baş sarımsak; 3 bardak su; 1 tatlı kaşığı dolusu limon tuzu; Her kavanoz için 5 tane nohut. Yapılışı: 1. Karnabaharı parçalara ayırarak bir kap içerisinde yıkayıp süzün. 2. Ayrı bir tencerede 1 bardak sirke, 2 yemek kaşığı iri turşuluk kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 3 bardak su içerisinde eriyene kadar karıştırın. 3. Kavanozların içerisine önce nohutları, sarımsakları, karnabaharları bırakıp üzerine geçecek kadar turşu suyunu ekleyin. 4. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp 10 gün hiç açmadan oda ısısında bekletin. 5. Turşu olduktan sonra serin bir yerde muhafaza edin. Alternatif olarak, elma sirkesi kullanılarak yapılan karnabahar turşusu tarifi için şu malzemeler gereklidir: 1 adet küçük boy karnabahar; 1 adet küçük boy havuç; 8-10 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı kaya tuzu (iri); 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1,5 çay bardağı elma sirkesi; 1-1,5 litre içme suyu (kavanozu dolduracak kadar). Yapılışı: 1. Karnabaharları küçük parçalara ayırın. 2. Havucu halkalar halinde kesin. 3. Sarımsakların kabuklarını soyun. 4. Kavanozun içerisine karışık olarak karnabahar ve havucu doldurun, sarımsakları da ekleyin. 5. Son olarak tuz, şeker, sirke ve üzerini geçecek kadar su koyun. 6. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 7. Hazırladığınız karnabahar turşusunu güneş almayan yerde 15 gün açmadan bekletin. Turşu yaparken kullanılan malzemelerin taze ve diri olması, turşunun gevrek ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, turşunun rengi için kara havuç dilimleri eklenebilir

    Karnabahar turşusuna hangi baharatlar konur?

    Karnabahar turşusuna eklenebilecek bazı baharatlar: Kişniş tohumu; Kurutulmuş kırmızı biber; Karabiber; Defne yaprağı; Hardal tohumu; Kereviz yaprağı; Dereotu; Maydanoz. Baharat kullanımı kişisel tercihlere bağlıdır.

    Karnabahar Turşusunun sert olması için ne yapmalı?

    Karnabahar turşusunun sert olması için şu adımlar izlenmelidir: 1. Kaya Tuzu Kullanımı: Turşu yapımında sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanılmalıdır. 2. Sirke Oranı: Turşu suyuna %5'lik sirke eklenmelidir. 3. Fermentasyon Süresi: Turşunun fermente olma süresi kısa tutulmalıdır. 4. Hava Geçirmez Kaplar: Turşuların hava almasını engellemek için hava geçirmez kapaklarla kapatılmış kavanozlar kullanılmalıdır. 5. Taze Malzemeler: Turşu için taze ve sağlam sebzeler kullanılmalıdır.