Karnabaharın en güzel turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 1 adet küçük boy karnabahar - 1 adet küçük boy havuç - 8-10 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı kaya tuzu (iri) - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1,5 çay bardağı elma sirkesi - 1-1,5 litre içme suyu (kavanozu dolduracak kadar) Yapılışı: 1. Karnabaharları küçük parçalara ayırın ve havucu halkalar halinde kesin. 2. Sarımsakların kabuklarını soyun. 3. Kavanozun içerisine karışık olarak karnabahar ve havucu doldurun, aralarına sarımsakları da ekleyin. 4. Son olarak tuz, şeker, sirke ve üzerini geçecek kadar su koyun. 5. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 6. Hazırladığınız karnabahar turşusunu güneş almayan yerde 15 gün açmadan bekletin. 7. Turşunuzu açtıktan sonra ağırlaşmaması için serin bir yerde saklamaya devam edin. Alternatif olarak, kişniş ve dereotu ekleyerek de karnabahar turşusu yapabilirsiniz.