Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karkas et çiftliği, kesim sonrası büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin işlenmesi ve hazırlanması ile ilgili faaliyetler yürüten bir tesistir 3.
Bu çiftlikler genellikle şu işlemleri gerçekleştirir:
- Etlerin parçalara ayrılması: Hayvanların karkas etlerinin doğru ve hijyenik şekilde parçalara ayrılması 3.
- Saklama: Etlerin uygun sıcaklıkta soğuk hava depolarında saklanması 3.
- Deri ve yağların uzaklaştırılması: Et üzerindeki deri ve yağların uzaklaştırılması 3.
- Paketleme: Etlerin hijyenik koşullarda paketlenmesi 3.
Ayrıca, bazı karkas et çiftlikleri kendi yemlerini üreterek bölge ekonomisine de katkı sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: