Buradasın
Karışık domates ve biber salçası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karışık domates ve biber salçası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 5 kilogram taze sulu domates 1
- 3 kilogram kırmızı kapya biber 12
- Yarım kilogram kırmızı acı biber 1
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu 12
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1
- Su 1
Yapılışı:
- Biberleri ve domatesleri bol su ile yıkayın 1.
- Biberlerin sap kısımlarını çıkarın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini ayıklayın 12.
- Domateslerin sap kısımlarını çıkarıp büyük bir tencereye alın ve iri iri doğrayın 1.
- Biberleri de tencereye ekleyin ve kaya tuzu ilave ederek bir iki gün dinlendirin 1.
- Tencereye biraz su koyarak ocağın altını yakın ve 20 dakika kadar pişirin 1.
- Isınmaya başlayan sebzeler suyunu salacağı için ara ara suyu alın 1.
- Pişerken tahta kaşıkla ara ara karıştırın 1.
- İstenen kıvama geldiğinde toz biberi ekleyip ocağın altını kapatın 1.
- Ocaktan aldığınız salçayı mutfak robotunda güzelce ezin 1.
- Ezilen salçayı tekrar 10 dakika kadar kaynatın 1.
- Salçayı bir süzgeçten veya tülbentten geçirip yoğun bir püre kıvamı elde edin 15.
- Karışımı geniş bir tepsiye alıp üzerine bir tülbent sererek güneş alan bir yerde 3-4 gün kurumasını bekleyin 1. Yeriniz yoksa çok düşük sıcaklıkta fırında da kurutabilirsiniz 1.
- Kuruyan salçayı cam kavanozlara doldurup kavanoz kapaklarını iyice kapatın 12. Serin ve kuru bir yerde muhafaza ederek tüketebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: