Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karışık domates ve biber salçası yapmak için gerekli malzemeler:
- 12 adet kırmızı kapya biber 3;
- 2 adet kırmızı acı biber 3;
- 1 kg pembe domates 3;
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu 3;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 3.
Yapılışı:
- Kırmızı kapya biberlerin ve acı biberlerin sap kısımlarını çıkarın, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini ayıklayın 3. İri küpler halinde doğrayın 3.
- Domateslerin sap kısımlarını ve beyaz sert kısımlarını çıkarın, iri küpler halinde doğrayın 3.
- Domates ve biberleri aralarına kaya tuzu serperek orta boy bir tencereye aktarın ve kapağını kapatın 3. 1-2 gün bu şekilde dinlendirin 3.
- Bir miktar su ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin 3.
- Çıkan suyunu süzün 3.
- Hafif ezilen biber ve domatesleri blenderdan geçirin 3.
- Elde ettiğiniz püreyi bir tülbentten veya süzgeçten geçirin 3.
- Püreyi temiz bir tepsiye yayın, üzerini tülbentle örtün ve güneş alan bir yerde ara ara karıştırarak kurumaya bırakın 3.
- Damak zevkinize göre toz kırmızı biber ilave edin ve karıştırın 3.
- Kavanozlara aktararak serin ve kuru bir yerde muhafaza edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: