• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Karamel sosta nişasta ne işe yarar?

    • Gıda
    • Tarif
    • Nişasta

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karamel sosta nişasta, kıvamı ve dokuyu iyileştirmek için kullanılır 3.
    Nişasta, karamelizasyon sırasında şekerin daha koyu ve yoğun bir kıvam almasını sağlar 1. Ayrıca, karamelin stabilizatör ve hacim arttırıcı olarak da işlev görür 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. feeddi.com
        1
      2. trbilgiler.com.tr
        2
      3. sostarifleri.gen.tr
        3
      4. youtube.com
        4
      5. ye-mek.net
        5
    • Karamelizasyon süreci nasıl işler?

    • Karamelin stabilizatör etkisi nedir?

    • Karamel sosun farklı kullanım alanları nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Karamel sosuna nişasta yerine ne konur?

    Karamel sosunda nişasta yerine mısır nişastası veya un kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • MalzemeDeğişimi
    5 kaynak

    Karamel sos için hangi şeker kullanılır?

    Karamel sos yapımında toz şeker kullanılır. Ayrıca, karamel sosun lezzetini artırmak için esmer şeker de kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Soslar
    5 kaynak

    Nişasta neden jelleşir?

    Nişasta, ısıtıldığında suyu emerek jelleşir. Nişastanın jelleşmesi şu şekilde gerçekleşir: Nişasta süspansiyonunun sıcaklığının jelatinizasyona başlangıç sıcaklığına ulaşmasıyla, moleküllerin düzgün yarı kristalli yapısı kaybolur. Granüller geniş bir şekilde hidratlanır ve en sonunda şişer. Bu işlem sırasında, özellikle kristalin bölgeler içinde hidrojen bağları bozulur. Nişasta granülleri içindeki su moleküllerinin hidroksil gruplarına bağlanmasına neden olarak, bir faz dönüşümü meydana gelir. Nişastanın jelleşme sıcaklığı, farklı nişasta türlerine göre değişiklik gösterir.
    • Kimya
    • Bilim
    • Nişasta
    • KimyasalSüreçler
    5 kaynak

    Jelleşme için hangi nişasta kullanılır?

    Jelleşme için buğday nişastası ve mısır nişastası yaygın olarak kullanılır. - Buğday nişastası, yüksek jelleşme derecesi (80-85°C) nedeniyle tercih edilir. - Mısır nişastası ise jelleşme derecesi 62-72°C olan, güçlü bir kalınlaştırıcı ve stabilizatördür.
    • Teknoloji
    • Gıda
    • Nişasta
    5 kaynak

    Nişasta yoksa yerine süt kreması kullanılır mı?

    Evet, nişasta yoksa süt kreması kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • MalzemeDeğişimi
    5 kaynak

    Krem karamel malzemeleri nelerdir?

    Krem karamel malzemeleri: Krem karamel için: 1 litre süt; 1 su bardağı toz şeker; 4 silme yemek kaşığı un; 2 yumurta. Karamel için: 8 yemek kaşığı toz şeker. Ayrıca, vanilya ve limon kabuğu da kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    • Tatlılar
    5 kaynak

    Gerçek karamel sosu nasıl yapılır?

    Gerçek karamel sosu yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı şeker; 2 yemek kaşığı tereyağı; 200 ml krema. Yapılışı: 1. Şekeri yayvan bir tavaya koyun ve kısık ateşte şekerin erimesini bekleyin. 2. Şeker eridikçe önce şeffaflaşacak, ardından karamelize olmaya başlayacaktır. 3. Şekerin tamamı eriyip parlak kahverengi olduğunda tereyağını ekleyin ve karıştırın. 4. Tereyağı iyice karıştıktan sonra yavaşça kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak şekerle birleşmesini sağlayın. 5. Tüm karışım iyice birleştikten sonra ocağın altını kapatıp tavayı kenara alın. Karamel sos, buzdolabında 1-1,5 hafta saklanabilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Soslar
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"b1910":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkaramel-sosta-nisasta-ne-ise-yarar-1715989512%3Flr%3D213%26ncrnd%3D92940","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5715185411755812527","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755812608140047-1364913419541224976-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-159-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"b191w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"b1911":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"b191w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"b1912":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Karamel sosta nişasta, kıvamı ve dokuyu iyileştirmek için kullanılır** [```3```](https://www.sostarifleri.gen.tr/nisastali-karamel-sos.html).\n\nNişasta, karamelizasyon sırasında şekerin daha koyu ve yoğun bir kıvam almasını sağlar [```1```](https://feeddi.com/karamele-hangi-nisasta-kullanilir). Ayrıca, karamelin stabilizatör ve hacim arttırıcı olarak da işlev görür [```2```](https://www.trbilgiler.com.tr/nisastali-karamel-tarifi).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://feeddi.com/karamele-hangi-nisasta-kullanilir","title":"Karamele Hangi Nişasta Kullanılır","shownUrl":"https://feeddi.com/karamele-hangi-nisasta-kullanilir"},{"sourceId":2,"url":"https://www.trbilgiler.com.tr/nisastali-karamel-tarifi","title":"Nişastalı Karamel Tarifi","shownUrl":"https://www.trbilgiler.com.tr/nisastali-karamel-tarifi"},{"sourceId":3,"url":"https://www.sostarifleri.gen.tr/nisastali-karamel-sos.html","title":"Nişastalı Karamel Sos Tarifi ve Malzemeleri","shownUrl":"https://www.sostarifleri.gen.tr/nisastali-karamel-sos.html"},{"sourceId":4,"url":"https://www.youtube.com/watch?v=9Q3s1k6RJLc","title":"Karamel Sos Tarifi - Karamel Nasıl Yapılır? - YouTube","shownUrl":"https://www.youtube.com/watch?v=9Q3s1k6RJLc"},{"sourceId":5,"url":"https://ye-mek.net/tarif/ev-yapimi-karamel-sos","title":"Ev Yapımı Karamel Sos Tarifi (Resimli...) | Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://ye-mek.net/tarif/ev-yapimi-karamel-sos"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Karamel sosta nişasta ne işe yarar?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"},{"href":"/yacevap/t/nisasta","text":"Nişasta"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Karamelizasyon süreci nasıl işler?","url":"/search?text=Karamelizasyon+s%C3%BCreci&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Karamelin stabilizatör etkisi nedir?","url":"/search?text=Karamelin+stabilizat%C3%B6r+etkisi&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Karamel sosun farklı kullanım alanları nelerdir?","url":"/search?text=Karamel+sos+kullan%C4%B1m+alanlar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Karamel+sosta+ni%C5%9Fasta+ne+i%C5%9Fe+yarar%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5715185411755812527","reqid":"1755812608140047-1364913419541224976-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-159-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755812608140047-1364913419541224976-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-159-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"b191w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"b1913":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/karamel-yaparken-nisasta-yerine-ne-kullanilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://trbilgiler.com.tr/nisastali-karamel-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bg360.com.tr/sos/evde-karamel-sos-yapimi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://danna.com.tr/nisasta-ile-karamel-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/puf-noktalari/recetelerde-nisasta-yerine-ne-kullanabilirim.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/karamel-sosuna-nisasta-yerine-ne-konur-473243345","header":"Karamel sosuna nişasta yerine ne konur?","teaser":"Karamel sosunda nişasta yerine mısır nişastası veya un kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemedegisimi","text":"MalzemeDeğişimi"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.idilyazar.com/karamel-sos-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://egepazarindan.com/karamel-nasil-yapilir-karamel-sos-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetlivebilgili.com/tarifler/evde-karamel-sos-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/ev-yapimi-karamel-sos?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/karamel-sos/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/karamel-sos-icin-hangi-seker-kullanilir-3148321715","header":"Karamel sos için hangi şeker kullanılır?","teaser":"Karamel sos yapımında toz şeker kullanılır. Ayrıca, karamel sosun lezzetini artırmak için esmer şeker de kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/soslar","text":"Soslar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/egitim/nisasta-suda-cozunur-mu-nisasta-suya-atilirsa-ne-olur-tam-olarak-erir-mi-e1-6687824?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Ni%C5%9Fasta?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.kimacellulose.com/function-properties-of-starch-ethers.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kimyaegitimi.org/sites/default/files/kimya_egitimi_ogrenci_deneyleri/nisastanin_enzim_ve_asitle_hidrolizi.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/75993/nisasta-neden-jellesir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/nisasta-neden-jellesir-2859450917","header":"Nişasta neden jelleşir?","teaser":"Nişasta, ısıtıldığında suyu emerek jelleşir. Nişastanın jelleşmesi şu şekilde gerçekleşir: Nişasta süspansiyonunun sıcaklığının jelatinizasyona başlangıç sıcaklığına ulaşmasıyla, moleküllerin düzgün yarı kristalli yapısı kaybolur. Granüller geniş bir şekilde hidratlanır ve en sonunda şişer. Bu işlem sırasında, özellikle kristalin bölgeler içinde hidrojen bağları bozulur. Nişasta granülleri içindeki su moleküllerinin hidroksil gruplarına bağlanmasına neden olarak, bir faz dönüşümü meydana gelir. Nişastanın jelleşme sıcaklığı, farklı nişasta türlerine göre değişiklik gösterir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"Kimya"},{"href":"/yacevap/t/bilim","text":"Bilim"},{"href":"/yacevap/t/nisasta","text":"Nişasta"},{"href":"/yacevap/t/kimyasalsurecler","text":"KimyasalSüreçler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://capellaendustri.com/nisastalar/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.muhallebi.gen.tr/muhallebi-yapiminda-hangi-nisasta-kullanilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nisad.org.tr/nisasta-ve-nisasta-urunleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://glutensizbeslen.com/nisasta-cesitleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Ni%C5%9Fasta?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/jellesme-icin-hangi-nisasta-kullanilir-188765796","header":"Jelleşme için hangi nişasta kullanılır?","teaser":"Jelleşme için buğday nişastası ve mısır nişastası yaygın olarak kullanılır. - Buğday nişastası, yüksek jelleşme derecesi (80-85°C) nedeniyle tercih edilir. - Mısır nişastası ise jelleşme derecesi 62-72°C olan, güçlü bir kalınlaştırıcı ve stabilizatördür.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/nisasta","text":"Nişasta"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://trbilgiler.com.tr/nisastasiz-krema?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.krema.gen.tr/kremada-nisasta-yerine-hangi-alternatif-malzemeler-kullanilabilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ciltbakimiveguzellik.com.tr/1-paket-krema-yerine-ne-kullanilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fule.com.tr/krema-yerine-sut-olur-mu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/24942/pasta-kremada-nisasta-yerine-ne-kullanilir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/nisasta-yoksa-yerine-sut-kremasi-kullanilir-mi-3140978197","header":"Nişasta yoksa yerine süt kreması kullanılır mı?","teaser":"Evet, nişasta yoksa süt kreması kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemedegisimi","text":"MalzemeDeğişimi"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/krem-karamel?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/galeri-masterchef-turkiyenin-korkulan-lezzeti-krem-karamel-nasil-yapilir-2257175?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/sutlu-tatlilar/krem-karamel-483695?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/krem-karamel-tarifi-3033562/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/krem-karamel?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/krem-karamel-malzemeleri-nelerdir-2284893236","header":"Krem karamel malzemeleri nelerdir?","teaser":"Krem karamel malzemeleri: Krem karamel için: 1 litre süt; 1 su bardağı toz şeker; 4 silme yemek kaşığı un; 2 yumurta. Karamel için: 8 yemek kaşığı toz şeker. Ayrıca, vanilya ve limon kabuğu da kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.idilyazar.com/karamel-sos-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/karamel-sos/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezginbirchef.com/karamel-sos-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://egepazarindan.com/karamel-nasil-yapilir-karamel-sos-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/diger-tarifler/sos-tarifleri/ev-yapimi-karamel?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/gercek-karamel-sosu-nasil-yapilir-1102943156","header":"Gerçek karamel sosu nasıl yapılır?","teaser":"Gerçek karamel sosu yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı şeker; 2 yemek kaşığı tereyağı; 200 ml krema. Yapılışı: 1. Şekeri yayvan bir tavaya koyun ve kısık ateşte şekerin erimesini bekleyin. 2. Şeker eridikçe önce şeffaflaşacak, ardından karamelize olmaya başlayacaktır. 3. Şekerin tamamı eriyip parlak kahverengi olduğunda tereyağını ekleyin ve karıştırın. 4. Tereyağı iyice karıştıktan sonra yavaşça kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak şekerle birleşmesini sağlayın. 5. Tüm karışım iyice birleştikten sonra ocağın altını kapatıp tavayı kenara alın. Karamel sos, buzdolabında 1-1,5 hafta saklanabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/soslar","text":"Soslar"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"b191w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"b1914":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"b191w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"b1915":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"b191w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}