Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapuska turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet orta boy lahana 2
- 1 litre su 3
- 3-4 yemek kaşığı tuz 3
- 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı) 3
- Bir avuç maydanoz (isteğe bağlı) 3
- Karabiber (isteğe bağlı) 3
- Havlıcan (isteğe bağlı) 3
Yapılışı:
- Lahanayı iyice yıkayın ve dış yapraklarını ayıklayın 3.
- Lahanayı ince ince doğrayın 3.
- Doğranmış lahanayı geniş bir kapta tuz ile harmanlayın 3. Bu işlem sırasında lahanayı iyice yoğurarak tuzun her yere eşit dağılmasını sağlayın 3.
- Lahanayı sterilize edilmiş bir cam kavanoza yerleştirin ve kavanozu mümkün olduğunca sıkı bir şekilde doldurun 3.
- Kavanozun üzerine suyu ekleyin ve kapağını kapatın 3.
- Fermentasyon süreci genellikle 1-3 hafta sürer 3. Bu süre zarfında turşunun tadını kontrol ederek istediğiniz asidite seviyesine ulaştığında buzdolabına kaldırabilirsiniz 3.
Kapuska turşusunun yapımında farklı tarifler de kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: