Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapuska turşusu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 büyük boy beyaz lahananın yarısı 1;
- 14 diş sarımsak 1;
- 4 adet kırmızı biber 1;
- 3 adet havuç 1;
- Tuz ve pulbiber 1;
- 4 su bardağı elma sirkesi 1.
Yapılışı:
- Kapuskaları ve havuçları yıkayıp küçük küçük doğrayın 1.
- Kavanozların altına 2 avuç kapuska, ortasına havuç ve kırmızı biber, en üstüne tekrar kapuska koyun 1.
- Her bir kavanoza 2 tatlı kaşığı pulbiber, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı sirke ve 2 su bardağı su ekleyip karıştırın 1.
- 14 diş sarımsağı küçük kavanozlara 2'şer diş olacak şekilde doğrayın ve turşunun içine atın 1.
- Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin 1.
Turşunun 1-3 hafta içinde fermente olması beklenir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: