Kapuskayı en güzel yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1/2 kilogram lahana; 1 adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber. Yapılışı: 1. Lahanaları ince ince doğrayın. 2. Yağda küp şeklinde doğranmış soğanı kavurun. 3. Lahanaları ve salçayı ilave ederek on dakika boyunca kavurun. 4. Hizasına kadar su ekleyerek pişmeye bırakın. 5. Kapuska yemeği hazır. Püf noktaları: Lahana seçerken sarma yapmak için bastırınca yumuşak olan lahanalar, yemek yapmak için ise sert olan lahanalar tercih edilebilir. Lahanları isterseniz bir süre haşlayıp blanch edebilirsiniz yemeği pişirmeden önce. Tarife başlamadan önce lahanaları tuzla ovun ve 10 dakika bekletin, ardından bol su ile durulayın. Soğanların diri kalmasını önlemek için, tarife başlarken kabuğunu soyup rendeleyebilirsiniz. Yemeği pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkabilirsiniz. Kapuska, genellikle et ile birlikte hazırlansa da pirinç, bulgur, nohut gibi bakliyatlar eklenerek de zenginleştirilebilir.