Buradasın
Kaptan garson ne iş yapar görev ve sorumlulukları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaptan garsonın görev ve sorumlulukları şunlardır:
- Yiyecek ve içecek operasyonlarının yönetimi: Restoranın veya otelin yiyecek ve içecek bölümündeki tüm operasyonları denetler 12.
- Müşteri memnuniyeti: Müşteri şikayetlerini ele alır, servis standartlarını yükseltmeye çalışır ve deneyimi geliştirmek için stratejiler oluşturur 1.
- Menü planlaması: Yeni yemek ve içeceklerin oluşturulmasına, menünün güncellenmesine ve sezonluk değişikliklere Departman Müdürü ile birlikte karar verir 1.
- Tedarik yönetimi: Gerekli malzemelerin tedarikini sağlar, envanteri yönetir ve stokların sürekli olmasını sağlar 1.
- Personel yönetimi: Çalışanları işe alır, eğitir, performanslarını değerlendirir ve motivasyonlarını sağlar 12.
- Bütçe yönetimi: Yiyecek ve içecek bütçesini oluşturur, gelir-gider hesaplamalarını yapar ve karlılık hedeflerine ulaşmayı sağlar 1.
- Servis: Garsonlara yardımcı olur, içecekleri ve yemekleri masalara taşır, gerekli malzemeleri sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: