Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Garsonlar, restoran, kafe, bar gibi yiyecek ve içecek işletmelerinde müşterilere hizmet veren kişilerdir 13.
Garsonların bazı görevleri şunlardır:
- Müşterileri güler yüzle karşılamak ve uygun masaya yönlendirmek 34;
- Masayı servise hazır hale getirmek 34;
- Siparişleri almak 34;
- Siparişleri servis etmek 34;
- Müşterilerin masada ödeme yapmasını sağlamak 4;
- Mekândan ayrılan müşteriyi uğurlamak 4.
Garsonlar, müşterilere mükemmel müşteri hizmeti sunarak mekândan memnun ayrılmalarını sağlamakla görevlidir 4.
Garsonların işleri, işletmenin türüne ve pozisyonuna göre değişiklik gösterebilir 2. Örneğin, şef garson gelen müşterileri karşılar ve iş arkadaşlarının düzenini sağlarken; alakart garson, müşterilerin verdiği siparişleri getirme görevini üstlenir 2. Runner garson ise hem mutfak hem de servis alanında çalışır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: