Kapama yemeğinin içeriği, yapılan tarife ve bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Trakya mutfağına ait kapama yemeğinde genellikle şu malzemeler kullanılır: 2 su bardağı pirinç; 6-7 adet taze soğan; 1 adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı salça; kuru nane, pul biber, karabiber; tereyağı veya sıvı yağ (kavurmak için); 6 adet tavuk but; 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; 1 adet defne yaprağı; ince dilim limon; tuz; su. Alaşehir kapamasında ise yağsız dana kıyması, soğan, maydanoz, karabiber, tuz, tereyağı, kemik suyu, sıvı yağ, yoğurt bulunur. Kuzu etiyle yapılan kapama için gerekli malzemeler ise 2 kg orta yağlı kuzu kaburga, 3 su bardağı bulgur, 1 su bardağı su ve tuzdur.