Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapama yemeğinin içeriği, yapılan tarife ve bölgeye göre değişiklik gösterebilir.
Trakya mutfağına ait kapama yemeğinde genellikle şu malzemeler kullanılır:
- 2 su bardağı pirinç 13;
- 6-7 adet taze soğan 3;
- 1 adet kuru soğan 3;
- 1 yemek kaşığı salça 3;
- kuru nane, pul biber, karabiber 3;
- tereyağı veya sıvı yağ (kavurmak için) 3;
- 6 adet tavuk but 3;
- 1 adet soğan 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 1 adet defne yaprağı 3;
- ince dilim limon 3;
- tuz 3;
- su 3.
Alaşehir kapamasında ise yağsız dana kıyması, soğan, maydanoz, karabiber, tuz, tereyağı, kemik suyu, sıvı yağ, yoğurt bulunur 2.
Kuzu etiyle yapılan kapama için gerekli malzemeler ise 2 kg orta yağlı kuzu kaburga, 3 su bardağı bulgur, 1 su bardağı su ve tuzdur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: