Buradasın
Kapama en güzel hangi ilde yenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapamanın en güzel hangi ilde yenildiğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, kapama yemeğinin en meşhur olduğu bölgeler arasında Trakya, Ege ve İç Anadolu yer almaktadır 1.
- Trakya Bölgesi: Özellikle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde yapılan kapama, doğal aromasıyla ön plana çıkar ve genellikle az baharat kullanılır 12.
- Ege Bölgesi: Manisa'da kapama, kuzu etiyle birlikte enginar, bakla veya taze soğan gibi sebzelerle zenginleştirilir 1. Aydın'da ise bol taze kekik ve limonla marine edilen kuzu, toprak kaplarda fırına verilir 1.
- İç Anadolu: Kayseri'de kapama yemeğine kuru kayısı veya kuş üzümü gibi tatlı öğeler eklenebilir 1. Konya'da ise et ve pilav kat kat dizilir ve üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür 1.
Kapama, Türkiye'nin birçok bölgesinde yapılan ve farklı damak zevklerine hitap eden bir yemektir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: