Kapama et yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 4 parça dana bonfile - Tuz - 2 soğan - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber - 1 yemek kaşığı tereyağı - 250 gram haşlanmış et (kuşbaşı dana eti) - 1 su bardağı pirinç - 1 adet patates - 10 adet arpacık soğan - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: 1. Etlerin üzerine hafifçe tuz serpip tavada her iki tarafını da mühürleyin. 2. Fırına dayanıklı bir kaba alın. 3. Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. 4. Karışımı bonfilelerin üzerini kapatacak şekilde yayın. 5. Soğanların üzerine küçük kesilmiş tereyağını ekleyin. 6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 7. Sıcak servis yapın. Alternatif bir tarif için Kevserin Mutfağı sitesindeki "Fırında Et Kapama" tarifini de inceleyebilirsiniz.