Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapama yemeği, özellikle Trakya, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde meşhurdur 4.
- Trakya Bölgesi: Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde yapılan kapama, özellikle bağbozumu mevsiminde sofraları süsler 4. Trakya usulü kapamada kuzu etinin doğal aroması ön plandadır ve çok az baharat kullanılır 4.
- Ege Bölgesi: Manisa ve Aydın'da yapılan kapamada, kuzu etiyle birlikte enginar, bakla veya taze soğan gibi sebzeler kullanılır 4.
- İç Anadolu: Konya ve Kayseri'de yapılan kapamada, yemek daha kıvamlı ve doyurucu bir şekilde hazırlanır 4. Kayseri'de zaman zaman bu yemeğe kuru kayısı veya kuş üzümü gibi tatlı öğeler de eklenir 4. Konya'da ise et ve pilav kat kat dizilir, üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek servis edilir 4.
Kapama, Türkiye'nin birçok bölgesinde yapılan ve sahiplenen bir yemektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: