Kuzu kapamanın içine konan malzemeler, tarife göre değişiklik gösterebilir: Nefis Yemek Tarifleri'nde yer alan kuzu kapama tarifinde: 1 kilo kuzu gerdan eti; 3 bardak Osmancık pirinç; 1 büyük boy kuru soğan; 2-2,5 litre su; tuz, kuru nane, karabiber. Yemek.com'da yer alan kuzu kapama tarifinde: 4 parça kemikli kuzu eti; 12 adet arpacık soğan; 2 dal kereviz sapı; 1 adet havuç; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber (arzuya göre); 1 su bardağı et veya sebze suyu. Elikabebek.com'da yer alan kuzu kapama tarifinde: 1 kg kuzu eti (kemiksiz); 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 adet soğan (orta boy); 3 diş sarımsak; 3 adet havuç; 4 adet patates; 1 adet domates; 2 su bardağı et suyu veya su; 1 çay kaşığı karabiber, tuz, kekik, pul biber (isteğe bağlı); 1 defne yaprağı; taze maydanoz (süslemek için). Lezzet.com.tr'de yer alan kuzu kapama tarifinde: 1 kg kuzu eti; 2 çorba kaşığı tereyağı; 1 çorba kaşığı un; 1 domates; 1 soğan; 5 tane karanfil; 1 havuç; 1 tarçın kabuğu [5