• Buradasın

    Kuzu kapama hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuzu kapama, özellikle Kırklareli ve Trakya mutfağına aittir 235.
    Ayrıca, Osmanlı saray mutfağına son dönemlerde girmiş bir yemek olarak da bilinir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuzu kapama en güzel hangi etten olur?

    Kuzu kapama için en uygun et, kuzu gerdan veya kapamalık kemikli kuzu etidir. Ayrıca, Arda'nın Mutfağı'ndaki tarife göre, kuzu kapama yaparken 1 kilo kemikli kuzu eti kullanılabilir. En lezzetli sonucu elde etmek için, etin taze ve kaliteli olmasına dikkat edilmesi önerilir.

    Kuzu kapamanın içine ne konur?

    Kuzu kapamanın içine konan malzemeler, tarife göre değişiklik gösterebilir: Nefis Yemek Tarifleri'nde yer alan kuzu kapama tarifinde: 1 kilo kuzu gerdan eti; 3 bardak Osmancık pirinç; 1 büyük boy kuru soğan; 2-2,5 litre su; tuz, kuru nane, karabiber. Yemek.com'da yer alan kuzu kapama tarifinde: 4 parça kemikli kuzu eti; 12 adet arpacık soğan; 2 dal kereviz sapı; 1 adet havuç; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber (arzuya göre); 1 su bardağı et veya sebze suyu. Elikabebek.com'da yer alan kuzu kapama tarifinde: 1 kg kuzu eti (kemiksiz); 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 adet soğan (orta boy); 3 diş sarımsak; 3 adet havuç; 4 adet patates; 1 adet domates; 2 su bardağı et suyu veya su; 1 çay kaşığı karabiber, tuz, kekik, pul biber (isteğe bağlı); 1 defne yaprağı; taze maydanoz (süslemek için). Lezzet.com.tr'de yer alan kuzu kapama tarifinde: 1 kg kuzu eti; 2 çorba kaşığı tereyağı; 1 çorba kaşığı un; 1 domates; 1 soğan; 5 tane karanfil; 1 havuç; 1 tarçın kabuğu [5